سرویس اشتراک ویدیو ام پی فور

برای افزودن به لیست علاقه مندی باید وارد حساب کاربری شوید.

ورود به حساب کاربری

بستن

بله خیر

ام پی فور را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

پخش بعد از 8

برنامه ششم توسعه در بوته نقد

622 بازدید7 سال پيش
  • می پسندم
  • اشتراک گذاری
  • افزودن به لیست پخش
  • دانلود
  • گزارش تخلف
  • نشان گذاری
monazereh

monazerehکاربر monazereh

برنامه تیترامشب شبکه خبرکانال برنامه تیترامشب شبکه خبر


به دنبال ادامه بررسی های برنامه ششم توسعه در مجلس، حسین زاده بحرینی و جعفرزاده نمایندگان خانه ملت به نقد و بررسی جزئیات این برنامه در برنامه زنده تیترامشب پرداختند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حسین زاده بحرینی نماینده مجلس با نگاهی کلی به برنامه ششم توسعه در برنامه تیترامشب تاکید کرد: این برنامه، اهداف کلان کشور را تامین نمی کند، دولت در حال حاضر به شدت به درآمدهای نفتی متکی است که شایسته اهداف کلان اقتصاد مقاومتی نیست، کاهش فروش در چندسال گذشته حاصل تحریم ها و کاهش قیمت نفت بوده است بنابراین این ادعا که اتکای دولت به درآمدهای نفتی کاهش یافته چندان اختیاری نبوده و برعکس اجباری بوده است.

بحرینی نماینده مجلس

او افزود: جهت گیری برنامه ششم، جهت گیری کاهشی نیست به این معنا که روند فروش نفت و اتکای دولت به درآمدهای نفتی نه تنها روند کاهشی را دنبال نمی کند که برعکس روندی افزایش در پیش گرفته، این درحالیست که کشور باید اقتصاد مقاومتی را دنبال کند و رسیدن به اقتصاد مقاومتی در سایه کمتر شدن فروش نفت است.

بحرینی تصریح کرد: ما می خواهیم لایحه را به یک قانون کارآمد تبدیل کینم، هدف از تاسیس صندوق توسعه ملی، ذخیره درآمدهای حاصل از فروش نفت بود، این همان هدفی است که در برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده بود، در سیاستهای ابلاغی برنامه ششم تصریح شده که 30 درصد از درآمد فروش نفت و گاز وارد صندوق توسعه ملی شود آن هم نه از سال اول که از سال سوم اجرای برنامه ششم، که با روح قانون زاویه جدی دارد.

او اظهار کرد: دولت قصد دارد درآمد فروش نفت را در بودجه لحاظ کند، نگاه دولت به صندوق توسعه ملی در برنامه ششم توسعه این است که از این صندوق، مشکلات فعلی کشور را رفع و رجوع کند که به صلاح کشور نیست.

او یادآور شد: آنچه که می خواهد از مجلس حکم بگیرد احکام کمرنگی است، این احکام شبیه احکام برنامه پنجم توسعه است، این احکان هیچ برجستگی خاصی ندارد و برای مردمی شدن اقتصاد قدمی برنمی دارد و در برخی از قوانین، حتی چند قدمی هم نسبت به قوانین گذشته عقب تر هم است.

جعفر زاده نماینده مجلس

جعفرزاده نماینده مجلس و دیگر مهمان برنامه گفت: اقتصاد کنونی کشور دولتی و متکی به درآمدهای نفتی است، موضوعی که در برنامه های توسعه گذشته بوده و عملا در برنامه اخیر تکرار شده است، اقتصاد دولتی یعنی دو سوم بودجه دولتی است و اقتصاد نفتی نیز به معنای تامین بخشی از بودجه کشور از طریق فروش نفت خام است.

او افزود: بحث اقتصاد دولتی بحث امروز و دیروز نیست بلکه به دوران قبل از انقلاب برمی گردد مهم برنامه ریزی صحیح است که باید به آن نائل شویم.

جعفر زاده تصریح کرد: برنامه پنجم توسعه کتاب امیال و آرزوها بود درحالی که در برنامه ششم تلاش شد تا چند موضوع را هدف بگیریم و به سرانجام برسانیم، بنابراین اراده ما در برنامه ششم این بود که کتاب آرزوها ننویسیم، دولت تلاش کرده تا موضوعات خاص راهبردی را در برنامه ششم توسعه هدفگذاری کند.

او اظهار کرد: اینکه ادعا می شود برنامه ششم متناسب با اقتصاد مقاومتی نیست کم لطفی است زیرا برنامه کنونی کارشناسی شده است، دولت امروز لایحه ای برای اجرای برنامه هایش می خواهد، نکاتی در این برنامه لحاظ شده است که به دنبال تحقق اهداف مورد نظر است.

او گفت: ما به دنبال فروش نفت هستیم و می خواهیم پول حاصله را سرمایه گذاری کنیم نه اینکه در بودجه کشور صرف کنیم، ما می خواهیم این درآمدهای نفتی را برای آیندگان سرمایه گذایر کنیم.

او یادآور شد: پول های صندوق توسعه ملی براساس قانون قابل استخراج توسط دولت و مجلس نیست این در حالیست که در دولت های پیشین این دستدرازی ها کم و زیاد شده صورت می گرفت.

او تاکید کرد: من اعتقادی به کلی گویی ندارم، این برنامه حرکت رو به جلوست و اتفاقا برنامه پنجم توسعه، برنامه بدی هم نبود! ما به دنبال فاصله دولت از اقتصاد نفتی هستیم و این برنامه حداقل روی کاغذ این هدف را دنبال می کند.

نمایش بیشتر
0 دیدگاه
0 دیدگاه ثبت نظرات بیش از حد مجاز است، چند دقیقه بعد ثبت کنید.
تصویر پیش فرض کاربر

اشتراک گذاری

  • کد ویدیو
  • واتس اپ
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • توییتر
  • لینکدین

کد ویدیو

copy

گزارش تخلف

متن گزارش:

ثبت

تکرار پخش